Een labsessie vol inspiratie en innovatie

Een labsessie vol inspiratie en innovatie

‘Samen innoveren voor een gezonde toekomst’

Mooie verhalen, pakkende voorbeelden, adviezen, successen en missers. Het kwam allemaal voorbij tijdens onze Sanquin Labsessie ‘Samen innoveren voor een gezonde toekomst’.  De netwerkbijeenkomst voor CEO’s en managers stond in het teken van innovatieve samenwerkingen tussen wetenschap, bedrijfsleven en sport. Bekijk de aftermovie: een sfeerimpressie in 1,5 minuut.

 

 

Wist je bijvoorbeeld dat we naar verwachting in 2024 al de eerste minitransfusies met kweekbloed kunnen toedienen aan vrijwilligers? Of dat hard wordt gewerkt aan een landelijk netwerk voor vervoer van bloed met een medical drone? Ten opzichte van vervoer over de weg, levert dat een CO2-reductie van maar liefst 95%! En je denkt aan gezondheid, denk je ook aan sport. Marc van de Tweel, Algemeen Directeur NOC*NSF, vertelde onder meer over de baanfiets van Koga, speciaal voor de Spelen in Tokyo ontwikkeld. Het was dé innovatie, in vergelijking met het traditionele model 35% stijver, 15% lichter en 24% aerodynamischer. Een fiets waarop baanwielrenners al hun vermogen kwijt kunnen zonder dat de fiets vervormt.

Ook Ronald Plasterk – Senior Vice President Science & Innovation, Boy van der Velden – Manager Business Development Post NL, Mark Strolenberg, Tweede Kamerlid VVD, Timo Keijzer, Directeur Product Marketing Getinge, Daphne Thijssen-Timmer – ExCo lid Sanquin en Gerald de Haan, ExCo lid Sanquin en Directeur Sanquin Research: stuk voor stuk brachten zij een schat aan innovatie en inspiratie aan de hand van hun eigen cases, kennis en ervaring. Frank Asser, Partnership Manager van het Sanquin Research Fund, sloot de bijeenkomst af met de oproep het Sanquin Research Fund te steunen. Ook Sanquin Research is namelijk een motor van innovatie, waar zo’n 200 medewerkers dagelijks bezig zijn met levensreddend onderzoek naar bloed en bloedziekten. Met donaties van bedrijven en particulieren aan het Sanquin Research Fund kunnen we dit belangrijke werk blijven doen en ook blijven innoveren. Bedrijven kunnen het fonds ook op andere manieren steunen, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, netwerk en denkkracht.

Deel dit bericht